Zvukomir System One //Fine Details

Част II от III. Ако попадате първо на тази страница, вижте визуалното представяне на цялата аудио система тук Zvukomir System One

00.zvukomir.system.one_.infra_.red_

English version

Малки детайли
Много приятели пожелаха да видят още малко от System One. Тук са публикувани някои от елементите при изработката, оставащи невидими на пръв поглед. Тези детайли добавят повече дълбочина в представянето на проекта. Снимките са неформални, обикновено непосредствено преди сглобяване.
Стойките на колоните, погледнати отдолу имат детайли, които не могат да бъдат видяни в нормалната им позиция. Визията на един проект обаче е нещо цялостно и такива прецизни решения разкриват потенциала вложен в системата.

01.zvukomir.system.one.custom.speaker.stand

Това са две планки от вътрешната конструкция на централната кутия. По-близката е с монтирана първата версия на “копчето”, другата е за светлинните индикатори. Харесва ми изработката и дизайна да са върхови на всяко едно ниво.

02.zvukomir.system.one.volume.control.led

Следващата снимка е частица от едно голямо предизвикателство. Морските корабни въжета вдъхновиха избора на кабелната плетка. Двата колонни кабела са с по 12 проводника по 4,5 метра дължина, а захранващият е с 12 проводника при 2 метра дължина. Общо в кабелите са сплетени около 140 метра висококачествени проводници. Звучи доста, а дори не включва вътрешното окабеляване в кутиите на електрониката и колоните.

03.zvukomir.system.one.custom.cable.marine.rope

Едно решение в полза на естествените материали. На снимката са уплътняващите гривни между говорителите и колоната от филц. Супер прецизно изрязаните кръгове се подготвят за “изглаждане” – поне седмица между страниците на тежка книга.

04.zvukomir.system.one.custom.cutting.filz

Гривните от четкана неръждаема стомана на говорителите и самите говорители са захванати с най-висококачествени болтове също от неръждаема стомана. Класът на якост на тези болтове обаче е маркиран на главата, нещо което не се връзва с изчистената ми концепция. За да завърша качествено визията на колоните трябваше да прегледам близо 900 болта, за да подбера 48 “дефектни”, тоест такива които щанцовата машина е пропуснала и нямат маркер.

05.zvukomir.system.one.proxxon.steanless.steal.bolt

Към следващата Част III: Вътрешна Архитектура Zvukomir System One /Internal Architecture

Обратно към началната страница Част I: Представяне Zvukomir System One /IntroductionLeave a Reply