Zvukomir System One ///Internal Architecture

Част III от III. Ако попадате първо на тази страница, вижте визуалното представяне на цялата аудио система тук: Zvukomir System One

00.zvukomir.system.one_.infra_.red_

English version

Вътрешната архитектура на системата е място където слях визия и функция чрез оригинален мой подход. Това е и една от най-интересните части от целия труд. Преди да повдигна един от капаците представям новия външен вид на System One.

01.zvukomir.system.one.new.boxes.

Нови са белите ребра симетрично разположени на кутиите със захранванията и усилвателите. Те са визуалната част от активната охлаждаща система, която добавих впоследствие. System One е доста енергийно-ефективна и сериозни охлаждания не са необходими. Идеята зад разработката е контрол над работната температура на крайните усилватели в оптимален за звука температурен режим. Като допълнение така се предпазват от прегряване и съкратен живот чувствителни компоненти като кондензаторите.

02.zvukomir.system.one.amplifiers.vents

Това е структурата под капака на една от кутиите – тази с усилвателите:

03.zvukomir.system.one.amplifiers.internal.architecture 04.zvukomir.system.one.amplifiers.internal.architecture.noiseblocker.bionic.fan 05.zvukomir.system.one.internal.architecture.signal.cables.shield 06.zvukomir.system.one.internal.architecture.fan.lownoise.cooling.system

При такава аудио система веднага правят впечатление вентилаторите. Те са от най-висок клас, с магнитно левитиращи ротори, ефективна форма на перките за насочен поток, противо-прахово покритие, десетки години живот при непрекъсната работа. Захранващото им напрежение не е стандартното. Шум от работата им няма.
Вътрешната архитектура е сложна инфраструктура изградена от слоеве, които образуват кабелните пътища. Видовете сигнали имат собствени кабелни тунели на различни нива по височина. Така различните типове кабели не се докосват един до друг нито по хоризонтала, нито по вертикала. Леърите тук са 5, а в другите кутии стигат до 7. Проектирането на тази триизмерна инсталация ми отне доста време, първо да си я представя, после да я визуализирам на чертежи. Но интересна е не само частта с измислянето, а и изработката. Приключение беше сглобяването с кабелите вътре. Резултатът е чудесен, системата съчетава форма и функция на много сериозно ниво.

07.zvukomir.system.one.amplifiers.render.internal.arhitecture 08.zvukomir.system.one.amplifiers.render.internal.arhitecture

Всички снимки на системата са направени от мен, като съм използвал фотоапарат Nikon D40, китовия обектив Nikkor AF-S 18-55, две светкавици Yongnuo YN-460-II и статив Velbon CX-888 Black.

Към предишната страница Част II: Малки детайли Zvukomir System One /Fine Details

Kъм началната страница Част I: Представяне Zvukomir System One /Introduction

София, 2015



2 responses to “Zvukomir System One ///Internal Architecture”

  1. flexo says:

    Това е доста впечатляващо като визия. Мислил ли си да се занимаваш и с други дизайнерски проекти освен аудио?

  2. zvukomir says:

    Да, мислил съм. Всъщност всякакви проекти са ми интересни. Решил съм в даден момент да проектирам и изработя красива компютърна кутия с оптимизирано охлаждане (може и пасивно).

Leave a Reply